VvE Vaartweg 6 t/m 64 te Vlaardingen

Vraag nu een offerte aan

De voordelen:

  • Jarenlang ontzorging op onderhoudsgebied: nooit meer vergaderen over schilderwerk.
  • de VvE altijd tip top in orde.
  • Vragen van bewoners via 1 centraal aanspreekpunt.
  • Budgetzekerheid door betrouwbare en transparante onderhoudsbegroting.
  • Achterstallig onderhoud wordt voorkomen
  • Betrouwbare onderhoudsbedrijven die hun afspraken nakomen.
  • Lagere onderhoudskosten door regelmatige onderhoudscyclus.
Terug naar VvE pagina

Een bijzondere VvE die er bijzonder mooi bijstaat.

Met 28 woningen en 2 winkels is VvE Vaartweg in Vlaardingen een bijzondere VvE. Er is bijna geen woning gelijk. Tijdens de bouw in 1940-1941 werd gekozen voor een mix tussen 3-, 4-, 5-, en 6-kamer woningen. Daarnaast zijn aan twee woningen ook een winkelunit gekoppeld. Maar daarmee zijn de varianten nog niet op. De wooneenheden op de begane grond hebben een tuin. De woonunits op de eerste etage een balkon en de woningen op de tweede etage hebben ook nog ruimtes onder kap tot hun beschikking.

Van huur naar koop.

Het hele complex is als huur gebouwd. Maar in de jaren zeventig begon de verkoop aan eigenaren. De laatste huurder is pas acht jaar geleden vertrokken. Dat maakt het werk van een VvE er niet gemakkelijker op. Op het gebied van onderhoud werd het hoogstnodige gedaan. Van een planmatige opzet was geen sprake. De statuten van de VvE maakte het ook niet gemakkelijker. Normaal is dat een VvE het onderhoud plant, reserveert en uitvoert voor de gehele schil van het gebouw. Niet aan de Vaartweg in Vlaardingen. Hier is gekozen om de achterzijde niet mee te nemen. Dat is voor de eigenaren zelf om te onderhouden. En ook de deelneming in de VvE is apart geregeld. Alle units, groot of klein, tellen als 1 deelnemer mee. En de winkel telt ook voor 1. Het maakt dus niet uit hoe groot je woning is.

In 6 jaar tijd, 25 jaar achterstallig onderhoud inlopen.

18 Jaar geleden is het onderhoud planmatig opgepakt. Er was toen geen MJOP, geen geld in kas en alleen noodzakelijke reparaties werden uitgevoerd. In 6 jaar tijd werd 25 jaar achterstallig onderhoud weggewerkt. Een hele prestatie. En er werd een onderhoudsfonds opgericht. Maar echt structuur in het onderhoud was er nog niet. Dat kwam pas in 2008. Om niet meer achter de feiten aan te willen lopen werd er binnen de VvE besloten om een nieuwe schilder te zoeken. Er werden drie offertes opgevraagd en Schildersbedrijf van Wijnen kwam toen met het GlansGarant onderhoudsabonnement voor 10 jaar. En dat is goed bevallen. Van Wijnen schilderde alles volgens het plan en neemt daarmee gelijk ook delen mee die voor rekening van de eigenaren is.

Ieder betaalt zijn deel.

Daar is VvE Vaartweg ook weer bijzonder in. Rond 1980 was besloten dat alleen de kozijnen aan de voor en zijgevel voor de VvE zijn en de rest, inclusief houtrot reparatie voor rekening van de appartement eigenaar is. Van Wijnen neemt alles tijdens zijn werkzaamheden mee, en stuurt elke eigenaar een aparte nota van de extra werkzaamheden aan dat appartement. Daar zijn wel eens opmerkingen over gemaakt, maar toch heeft iedereen er voordeel van. Het onderhoud moet toch gebeuren en met een gevellengte van 95 meter en een behoorlijke hoogte worden hoogwerker en rolsteiger zo optimaal benut.

GlansGarant onderhoudsabonnementnummer 2

Inmiddels is er een nieuwe periode afgesloten voor het GlansGarant onderhoudsabonnement en zijn de vak schilders van Van Wijnen weer begonnen. Ze weten hoe het moet en kennen het gebouw. Allemaal voordelen. En ze leggen de lat behoorlijk hoog, het zijn eigenlijk perfecte vakidioten. Het komt regelmatig voor dat andere VvE’s ons benaderen wie het schilderwerk toch heeft uitgevoerd. Kwaliteit die dus ook anderen opvalt. De VvE is erg tevreden over de uitvoering van het plan, maar ook de andere condities. Het vaste bedrag per maand en het depot waar de maandelijkse betalingen in worden gestald. Pas als de schilder is geweest en het werk is afgetekend, wordt er uit dat depot uitbetaald. Ook de schilder bevalt goed. Er wordt keurig gewerkt en echt meegedacht over bepaalde wensen en oplossingen. Zo zaten er in de pui bruine kunststof kozijnen. Niet meer bepaald de modekleur van vandaag. Wat moet je doen? Van Wijnen kwam met de oplossing deze te schilderen in mooi gebroken wit. Het resultaat is verbluffend.