VvE Appartementswoningen Blokhuis te Nassaustraat, Lisse

Vraag nu een offerte aan

De voordelen:

  • Jarenlang ontzorging op onderhoudsgebied: nooit meer vergaderen over schilderwerk.
  • de VvE altijd tip top in orde.
  • Vragen van bewoners via 1 centraal aanspreekpunt.
  • Budgetzekerheid door betrouwbare en transparante onderhoudsbegroting.
  • Achterstallig onderhoud wordt voorkomen
  • Betrouwbare onderhoudsbedrijven die hun afspraken nakomen.
  • Lagere onderhoudskosten door regelmatige onderhoudscyclus.
Terug naar VvE pagina

In Lisse heeft de VvE het onderhoud weer prima op orde.

8 eigenaren en 1 pensioenfonds realiseerden een forse inhaalslag in onderhoud, samen met de vakmensen van GlansGarant Regio West.

Financieel was de zaak op orde, en nu is de staat van onderhoud dat ook!

In Lisse kent iedereen de Albert Heijn. Daar boven bevindt zich een appartementencomplex met 24 wooneenheden. Deze zijn over drie woonlagen verdeeld en in 1998 nieuw gebouwd. De galerijen komen uit op een halfronde entree. Aan de achterzijde van het complex winkels en woningen bevinden zich ook parkeerdekken, die overigens onderdeel uitmaken van het winkelcomplex. Het contact met de eigenaars van het voor een belangrijkste deel van het complex uitmakende winkelpanden is goed. Deze eigenaren hebben wel een ander kijk op het onderhoud van hun deel van het complex dan de appartementseigenaren. Bij de winkelexploitatie draait het om het rendement. Het onderhoud daar wordt minimaal uitgevoerd. En dat valt op. En dat terwijl er van leegstand in dit winkelhart van de Bollenstreek amper sprake is.

Negen eigenaren onderhouden samen 24 wooneenheden.

De VvE van de 24 wooneenheden bestaat uit negen eigenaren. Dat komt omdat de acht bovenste appartementen in particulier eigendom zijn en de zestien eronder gelegen worden verhuurd door een pensioenfonds. Ondanks dat het pensioenfonds als eigenaar en verhuurder, ook weer i.v.m. rendement wellicht anders tegen onderhoud aankijkt, zijn zij volledig betrokken bij de onderhoudsinhaalslag vanaf 2015. VvE’s kunnen ervoor kiezen hun activiteiten door een professionele VvE-beheerder te laten uitvoeren. Dat kan van administratief (het innen van de bijdrage en het uitschrijven van vergaderingen) tot en met de uitbesteding van het onderhoud. Tot 2016 deed een sinds 1998 aangestelde VvE-beheerder dat, maar bepaald niet naar genoegen. Het onderhoud werd slecht geregeld en ook de administratieve zaken klopten niet.

Wie helpt de VvE met het MJOP?

De VvE wisselde van beheerder. Ook de nieuwe beheerder bleek feitelijk een administratief beheerder. De VvE nam het onderhoud zelf ter hand. Dat werd voortvarend aangepakt. Er waren wel reserveringen gedaan voor onderhoud, maar er was geen meerjarenonderhoudsabonnement (MJOP). Dat moest dus worden opgesteld én uitgevoerd. Het liefst met partijen die hier garanties op konden geven. En zo kwam GlansGarant in beeld. In het blad van VvE Belang stond iets over een continuïteitgarantie van GlansGarant. Dat was nu precies waar ze in Lisse naar op zoek waren. En zodoende is in 2018 gestart met het meerjarig onderhouden van het complex en is Hendrik Nijenhuis van GlansGarant Regio West, de uitvoerende schilder. De looptijd is 10 jaar en afgesproken is dat de VvE de jaarlijkse kosten, gewoon betaalt. Er waren immers goede onderhoudsreserveringen gedaan, dus financieel waren de zaken op orde. Nu het schilderwerk nog.

Eerst herstellen, dan schilderen.

Toen Hendrik Nijenhuis met zijn twee vakschilders aan de slag ging, was al duidelijk dat er boeidelen en panelen, op de zonzijde, op de bovenste woonlaag, vervangen moesten worden. Pas daarna gingen de schilders aan de slag. Twee prima kerels die inmiddels vertrouwd zijn met het pand en bekenden zijn geworden van de bewoners. Ze zijn nu twee jaar met het onderhoudsabonnement bezig en iedereen is enthousiast. De prijs is bepaald en het onderhoudsschema ook. Dus ook als de uitvoering wat langer duurt, komt dat de kwaliteit alleen maar ten goede: er wordt top schilderwerk afgeleverd! Het gaat deze VvE tenslotte niet om de snelheid maar vooral om de kwaliteit!