VvE De Steven II-koop te Zaandam

Vraag nu een offerte aan

De voordelen:

  • Jarenlang ontzorging op onderhoudsgebied: nooit meer vergaderen over schilderwerk.
  • de VvE altijd tip top in orde.
  • Vragen van bewoners via 1 centraal aanspreekpunt.
  • Budgetzekerheid door betrouwbare en transparante onderhoudsbegroting.
  • Achterstallig onderhoud wordt voorkomen
  • Betrouwbare onderhoudsbedrijven die hun afspraken nakomen.
  • Lagere onderhoudskosten door regelmatige onderhoudscyclus.
Terug naar VvE pagina

Het was tijd voor een andere blik op onderhoud.

VvE De Steven II-koop is de officiële naam van een flatgebouw in carré-vorm met 65 appartementen in Zaandam. Het complex is in 2001 opgeleverd en is dus bijna 20 jaar oud. Wie dacht dat bij zo’n jong pand het onderhoud aan de buitenzijde een fluitje van een cent is, heeft het behoorlijk mis. Doordat er in de negentiger jaren een alternatief werd gezocht voor het gebruik van hardhout is, zoals bij zoveel gebouwen uit die tijd, gekozen voor een alternatief; Hemlock. Deze houtsoort bleek gevoeliger voor houtrot dan werd verondersteld, met alle nare gevolgen van dien. Ook bij De Steven is houtrot geconstateerd.

De VvE koos voor een planmatige aanpak.

Onderhoud is één van de onderwerpen die tijdens de VvE-vergaderingen aan de orde komen. Zo ook in Zaandam en niet alleen om de Hemlock kozijnen. Men was al enkele jaren ontevreden over het schildersbedrijf dat het onderhoud uitvoerde. Tijd voor een andere blik op onderhoud, een goed MJOP (meer jaren onderhoudsabonnement) en een nieuwe schilder. Er werden vier offertes opgevraagd en die van Schildersbedrijf Regio West, sprong er uit.

20 Jaar gegarandeerd goed onderhoud.

Schildersbedrijf Regio West pakte het heel anders aan. Kwam met een onderhoudsabonnement voor twintig jaar en had op al onze kwaliteitsvragen een goed antwoord. Een schilder die twintig jaar lang het onderhoud garandeert, moet wel goed werk leveren. Volgens het onderhoudsabonnement komt hij elk jaar het resultaat van zijn eigen werk tegen. En de controle van de verffabrikant en het schildersbestek voegen daar nog een extra zekerheid aan toe.

Alle seinen staan op groen, de schilder kan beginnen.

De eerste schilderbeurt moet nog starten, maar bij onze VvE staan alle seinen nu al op groen. We hebben er alle vertrouwen in dat de werkzaamheden goed en planmatig worden uitgevoerd. En de spreiding van de kosten, naar een vast bedrag per maand, is ook erg prettig. We weten allemaal exact waar we aan toe zijn. De VvE én de schilder. En ook al loopt het onderhoudsabonnement twintig jaar, je kunt per maand opzeggen. Niet dat we dat willen, maar het is wel goed dat dit kan. De VvE is dus niet geketend aan het contract. De start van de werkzaamheden is gepland in het najaar. Misschien niet de meest ideale tijd van het jaar, maar de schilder weet wat hij doet. Als het regent beginnen ze eerst aan de balkons, die liggen inpandig en hebben minder last van de regen. Op sommige plekken is een hoogwerker nodig. Dat regelt Schildersbedrijf Regio West allemaal. We hebben er geen omkijken naar en ook het contact met de bewoners is optimaal. Iedereen is op de hoogte gesteld en weet dat de schilder binnenkort langs komt.