VvE Parallelweg 90-96 te Oosterbeek

Vraag nu een offerte aan

De voordelen:

  • Jarenlang ontzorging op onderhoudsgebied: nooit meer vergaderen over schilderwerk.
  • de VvE altijd tip top in orde.
  • Vragen van bewoners via 1 centraal aanspreekpunt.
  • Budgetzekerheid door betrouwbare en transparante onderhoudsbegroting.
  • Achterstallig onderhoud wordt voorkomen
  • Betrouwbare onderhoudsbedrijven die hun afspraken nakomen.
  • Lagere onderhoudskosten door regelmatige onderhoudscyclus.
Terug naar VvE pagina

Van totale ontreddering naar optimaal onderhoud.

De Stationsstraat in Oosterbeek was een statige laan met, voor de Tweede Wereldoorlog, grote vrijstaande villa’s en bedrijfspanden eraan. Dichtbij het station (een van de twee die Oosterbeek vroeger had) en daarom bij uitstek geschikt om er een hotel of pension te beginnen. Eén zo’n pension was van de familie Aalbers. De familie had er al een boerderij en daarnaast werd in ca. 1928 het pension gebouwd.

De verwoesting in 1944.

Tijdens de bevrijding van Zuid-Nederland in 1944 was het plan van Generaal Montgomery om via een oversteek over de Rijn bij Arnhem, het Duitse Roergebied te bereiken. Operatie Market Garden begon in september met als onderdeel de dropping van Engelse troepen over de Rijn bij Oosterbeek, Renkum en Ede. Oosterbeek werd een strijdtoneel en ook Pension Aalbers kwam midden in de vuurlinie te liggen. De luchtlandingstroepen van generaal-majoor Urquhart kregen er flink van langs door de veel sterkere Duitse eenheden. De bevolking van Oosterbeek moest zich verschuilen in de kelders en veel panden werden tot puin geschoten. Ook Pension Aalbers moest het ontgelden en toen de Engelsen zich moesten terugtrekken, bleven de vele slachtoffers en de enorme schade, als getuigen achter.

De wederopbouw.

Van Pension Aalbers waren slechts de kelder en twee erkers over. Midden jaren vijftig werd het opnieuw opgebouwd en werden er vier appartementen in gerealiseerd. Van buiten herken je nog de stijl uit de twintiger jaren, terwijl het interieur in de centrale hal, echt jaren vijftig is. Elk appartement is naar de huidige norm gebracht, maar bevat nog veel stijlkenmerken. Het is er prettig wonen en de vier appartementeigenaren runnen, als kleine VvE, zo goed mogelijk hun gezamenlijk bezit. Vanaf 2006 met een onderhoudsabonnement van GlansGarant. Daarvoor was het onderhoud vooral ad-hoc geregeld. Als er iets hersteld of geschilderd moest worden, werd er met de pet rond gegaan. De VvE had geen financiële reserve en geen onderhoudsabonnement.

Vanaf 2006 werd het onderhoud professioneel geregeld. 10 Jaar lang en tegen een fixed price. En nu loopt alweer het tweede onderhoudsabonnement, ook van GlansGarant. Maar niet al die jaren met dezelfde schilder. Gelukkig dat naast flexibiliteit in looptijd en kosten, je ook flexibel bent in de keuze van het schildersbedrijf. Soms klikt het gewoon niet en naast wat andere puntjes heeft de VvE, samen met GlansGarant de uitvoering doorgegeven aan een andere GlansGarant schilder.

Met ingang van het nieuwe contract wordt de uitvoering nu geregeld door De Bruijn Schilderwerken van Corné de Bruijn. En het pand ziet er schitterend uit. De leden zijn tevreden en de schilder houdt zich aan de afspraken, voert de onderhoudscycli goed uit en levert prima werk. Alle vier de eigenaren zijn trots op hun pand, de bewogen geschiedenis en hoe het er nu bij staat. Niets meer te wensen dus!

De energietransitie.

Toch wel, het dak moet nog vervangen en geïsoleerd worden. Tevens denkt de VvE (samen met GlansGarant en haar partners) na over verdere maatregelen in de energietransitie. Financiering is hierin voor kleinere VvE’s een heikel punt. Binnenkort wordt een plat dak opnieuw belegd en van isolatie voorzien. Samen met de toeleveranciers houdt de VvE het pand prachtig in stand!